Desinfectie en sterilisatie van instrumentarium

Sterilisatie en bescherming van instrumenten is van het allergrootste belang. Het is een proces dat moet worden uitgevoerd volgens de strengste veiligheidsregels en hygiënenormen.


Daarnaast voer ik maandelijks biologische controles uit op de effectiviteit van sterilisatie door van de Bowie & Dick test.

 Klasse b autoclaaf Lafomed


Van al dergelijke apparaten worden klasse B-modellen als de meest geavanceerde beschouwd. Dankzij de unieke functies die gebruikmaken van een vacuüm, is het mogelijk om capillaire elementen te steriliseren. Het wordt met succes gebruikt in tattoo- en piercingstudio's, maar ook in medische en tandheelkundige instellingen.

 

Naaldmodules

De Cheyenne en Vertix naaldmodules zijn altijd gesteriliseerd en veilig. Ze zijn volgens de medische standaarden (ISO 13485) gefabriceerd en hygiënisch verantwoord. Bovendien bevatten ze een veilig, geïntegreerd veiligheidsmembraan zodat het bloed en inkt niet kan teruglopen. En daarbij kunt u de naaldmodule makkelijk verwisselen tijdens het tatoeëren..

Ik gebruik wegwerpnaaldmodules in mijn studio , die  aanwezig is mijn cliënt pakt uit en gooit weg na de behandeling.  Deze procedure is bewijs van werk volgens de hoogste hygiënische normen.